fbpx

Beyniniz Yeşil, Kalbiniz Griyse Bu İş Olmaz!

Kimi zaman bir çobanla dağın başında, kimi zaman köylüyle tarlada görüyoruz onu. “Önce kalbinizin yeşillenmesi lazım” diyen haberci ve programcı Güven İslamoğlu ile doğada olmayı, doğaya ait olmayı konuştuk…

Muhabir, haberci, yönetmen, yapımcı, belgeselci, sunucu, televizyoncu, çevre aktivisti ve doğal yaşam savunucusu… Güven İslamoğlu ismini duyduğunuzda aklınızda birçok görüntü oluşsa da o kendisini, bir izleyicisinin tarif ettiği şekilde; “Doğa ananın hayırlı evladı” olarak tanımlıyor. “Kötüler arasında iyi olmaya çalışanlardan bir tanesiyim.” diyen İslamoğlu, artık kendini daha natüralist tarafta gördüğünü söylüyor. “Çevre dediğiniz zaman içine insan giriyor, ben olayın pek insan tarafında değilim açıkçası.” diyen deneyimli televizyoncu, “Şu anda durduğum noktada kendimi ‘ayının avukatı’, ‘köpeğin avukatı’, ‘doğanın avukatı’ gibi görmeye başladım.” diye de ekliyor. Bu sefer soruları biz sorduk; Güven İslamoğlu ile doğanın sorunlarını ve çözüm yollarını konuştuk.

Yazının tamamına Sürdürülebilir Üretim dergisinin 14. sayısından (Ocak-Şubat 2024) ulaşabilirsiniz.

Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler
Oku

“Dünyayı Korumalıyız ya da Korumalıyız”

Stockholm Uluslararası Su Enstitüsü tarafından düzenlenen “Gençler Su Ödülü Yarışması”nda üstün başarı ödülüne layık görülen Ayşe Pelin Dedeler, iklim krizine karşı karamsarlıktan uzak durulması gerektiğini ve bilimsel verilerden ayrılmadan çalışmanın şart olduğunu söylüyor.
Oku

“Sürdürülebilirlik Sosyal Bir Mücadeledir”

Türkiye’de ekolojik harekete ömrünü adamış bir isim Lalehan Uysal. Sahip olduğu birçok unvan olsa da “tohum gözlemcisi” kimliğiyle karşımızda. Uysal’la, ekolojik yaşamı savunurken çıktığı topraklı, güneşli, yağmurlu, renkli yolculuğu ve tüm tohum fotoğraflarını sergilediği “Kurda, Kuşa, AşaÉ ve GözeÉ” sergisini konuştuk.