fbpx

Bir Çağ Kapandı, Yeni Bir Çağ Başlıyor: “Age Of Electricity”

Gelecek 10 yılda elektrik talebinin enerji talebinden altı kat daha fazla büyüyeceğini söyleyen Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, elektrik çağının başladığının altını çizerek, bu açıdan nükleere geri dönüşün başladığına da vurgu yaptı.

TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) tarafından düzenlenen “Enerji, Sanayi ve Ticaret Üçgeninde Dünya ve Türkiye için Değerlendirmeler” temalı etkinliğe katılarak petrolden elektriğe enerji dünyasındaki gelişmeleri değerlendiren Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Başkanı Fatih Birol, yenilenebilir enerji yatırımlarının fosil yakıt yatırımlarını geride bıraktığını belirterek, bu yönelimin ana nedeninin de iklim krizinden ziyade ekonomik olduğunu vurguladı.

Yazının tamamına Sürdürülebilir Üretim dergisinin 19. sayısından (Kasım-Aralık 2024) ulaşabilirsiniz.

Total
0
Shares
Related Posts
Oku

Kârlı Bir Riyakârlık: Göçmenler

Türkiye’deki ekonomik problemlerin günah keçisi olarak göçmenleri göstermek ve bu düşünceyi gündelik hayatta “ötekileştirerek” somutlaştırmak yakın gelecekte daha da büyüyecek psikolojik ve sosyolojik travmaların habercisi olarak karşımıza çıkıyor. Göçmenler meselesini bu konuda pek çok çalışmaya imza atmış, bağımsız araştırmacı Dr. Lülüfer Körükmez ile konuştuk.
Oku

Seçimlere Giderken ABD’nin İklim Karnesi

Kasım ayında gerçekleşecek ABD başkanlık seçimlerine giderken önceki dönemlerde iklim kriziyle mücadelede ne gibi adımlar atılmış tekrar gözden geçirmekte fayda var. Zira ABD’de her konuda atılan adımların tüm dünyayı ilgilendiren sonuçlar doğurduğunu iddia etmek yanlış olmayacaktır.
Oku

Ülke Tamam da İklimi Kim Yönetecek?

Türkiye 2023 Genel Seçimleri’ne günler kaldı, ittifaklar ve siyasal partiler seçim beyannameleri üzerinde aylardır çalışıyor. Ardı ardına yaşanan doğal afetler sonrası, Türkiye’yi yönetmeye aday olan siyasi partilerin, her geçen gün büyüyen iklim krizini nasıl yönetecekleri ise merak konusu.
Oku

Bir İhtimal Daha Var…

Binlerce yıllık üretim ve inanç kültürünün kaynağı olan zeytin ve zeytin ağaçları, bugün Türkiye’de, madencilik faaliyetlerinin yürütülmesi için “taşınma” riskiyle karşı karşıya. Bakanlık, “ağaçlar kesilmeyecek” dese de zeytin sahalarının taşınması da çevreciler tarafından kabul edilebilir bir seçenek olarak görülmüyor.