fbpx

“Bize İyi Gelmeyen Gezegene de İyi Gelmiyor”

Yıllardır tüm bilgi ve tecrübesini iklim krizi, açlık ve atık konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kitlelerle paylaşan Dilara Koçak, gıda israfını önlemek için öncelikli olarak toplumun farkındalığının artırılması gerektiğini söylüyor.

Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler
Oku

Prof. Dr. Selçuk Şirin:“Gerçek Müfredat Hayatın Kendisidir!”

“Ne olacak bu memleketin hâli? Türkiye, tam da Ahmet Hamdi Tanpınar’ın dediği gibi, evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkânı vermiyor.” diyor Prof. Dr. Selçuk Şirin, son kitabı “Ya Adalet Ya Sefalet”te. Türkiye’nin önde gelen eğitimcilerinden biri olan Şirin’le bir araya geldik; adaletten eğitime, ekonomiden yeşil dönüşüme birçok konuyu mercek altına aldık.
Oku

“Dünyayı Korumalıyız ya da Korumalıyız”

Stockholm Uluslararası Su Enstitüsü tarafından düzenlenen “Gençler Su Ödülü Yarışması”nda üstün başarı ödülüne layık görülen Ayşe Pelin Dedeler, iklim krizine karşı karamsarlıktan uzak durulması gerektiğini ve bilimsel verilerden ayrılmadan çalışmanın şart olduğunu söylüyor.
Oku

Beyniniz Yeşil, Kalbiniz Griyse Bu İş Olmaz!

Kimi zaman bir çobanla dağın başında, kimi zaman köylüyle tarlada görüyoruz onu. “Önce kalbinizin yeşillenmesi lazım” diyen haberci ve programcı Güven İslamoğlu ile doğada olmayı, doğaya ait olmayı konuştuk…
Oku

“İnsanlığın Geleceği Tohumda Saklı”

Sağlık ve beslenme üzerine yaptığı ezber bozan yorumlarla dikkat çeken Dr. Ümit Aktaş ile bir araya geldik. “Hastalıkların şifası ilaçta değil, doğru beslenmede” diyen Aktaş, laboratuvarda üretilen hibrit tohumların hastalıkları artırdığını söylüyor.