Taraflar konferanslarının 27’ncisi (COP27), bu yıl Kasım ayında Mısır’ın Şarm El-Şeyh şehrinde yoğun eleştiriler altında düzenlendi. Toplantının yüksek gelirli insanların uçaklarla tatil yapmaya geldikleri turistik bir beldede yapılması, Mısırlıların da bunu aşırı kazanç sağlamak için kullanarak otel fiyatlarını COP27 katılımcıları için dört-beş kat artırmaları, katılımcıların Şarm El-Şeyh’e gelmelerini oldukça zorlaştırdı.
Küresel Binalar İklim İzleyicisi (GBCT), binaların ve inşaat sektörünün 2050 yılına kadar karbonsuzlaşma sağlamak için izlemesi gereken yoldan saptığını gösteriyor. COP27’de Binalar Atılımı katılımcıları “sıfıra yakın emisyon ve dayanıklı binalar 2030 yılına kadar yeni normaldir,” diyerek tüm ülkeleri ortak bir vizyonda birleşmeye davet etti.
Eğer bu şekilde devam edecek olursak 2070 yılına kadar, dünyanın ekonomik sistemini ciddi bir çöküş bekliyor. Çünkü o noktada, geri kazanılamayacak pek çok kaynağın sonuna erişmiş olacağız.
Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya yeşil hidrojen üretimi ve hidrojenin taşınmasında büyük ölçekli projelerin uygulanması için ekonomik ve düzenleyici koşulları inceledik.
Doğa Derneği olarak doğa dostu üretim biçimleri ve ekosistem arasındaki ilişki üzerine çalışırken yeni bir kavram olan Kadim Üretim Havzaları konusunda düşünmeye ve fikir üretmeye başladık.