fbpx

Dockers® Sürdürülebilirlik Çalışmalarına Devam Ediyor

Kaliforniya ruhunu temsil eden tarzıyla Casual Friday akımını yaratan Dockers®, efsaneleşen Chino pantolonlarıyla, geçen 40 yılda tüm dünyadaki erkek giyim anlayışını dönüştürdü. San Franciscolu marka bugün, başta Water<Less® olmak üzere yenilikçi tekniklerle üretim yaparak, sürdürülebilirlik alanında da öncü bir pozisyonda duruyor.

20’den Fazla Tekniği Buluşturan Water<Less® Evreni

İlk kez 2010 yılında tanıtılarak, kullanımına devam edilen Water<Less® teknikleri ile Dockers®’ın üretimlerinde her yıl milyonlarca litre su tasarrufu sağlanıyor. Water<Less® kavramı, deterjan yerine minimum miktarda su ve ozon kullanımı, yumuşatıcı kimyasallar yerine kıyafetlere golf topları ve şişe kapakları ile özel bir yumuşatma işlemi yapılması, sürdürülebilir boyama yöntemleri ve suyun geri dönüştürülerek yeniden kullanılması gibi 20’nin üzerinde inovatif tekniğin bütününü ifade ediyor.

Geri Dönüştürülmüş Elyaflar ve Bilinçli Malzeme Seçimi

Dockers®’ın modada sürdürülebilirlik çalışmaları sadece Water<Less® teknikleri ile sınırlı değil. Marka, kıyafetlerde geri dönüştürülmüş elyaflar ve sürdürülebilir olarak üretilmiş malzemeler kullanarak bu alandaki inancını ve adanmışlığını ortaya koyuyor. Malzeme tercihleri ve inovatif yöntemleriyle Dockers®, fosil yakıt türevli elyaflara olan bağlılığını ve üretim süreçlerinin çevreye olan etkilerini azaltmakla kalmıyor, sunduğu kıyafetlerin performansını da yukarı taşıyor.

Uzun Ömürlü Ürünlerle Daha Az Su ve Enerji Kullanılıyor

Dockers® aynı zamanda aşınma, yırtılma ve esnemeye dayanıklı, daha uzun ömürlü ürünler üretmeye odaklanıyor. İyi ve işlevsel bir kıyafetin uzun yıllar boyunca kullanılabilmesi, tüketici tarafında toplam atık miktarının azaltılmasına aracılık ediyor. Kir ve su tutmayan, ütü gerektirmeyen kumaşlar, çoğu zaman yıkamaya gerek kalmadan kolayca havalandırılabilen ürünlerle, ürünün kullanım süresi boyunca harcanan su, elektrik ve kimyasal miktarının da azaltılabilmesini sağlıyor.

Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler
Oku

Koton’dan Plastiksiz Denizler İçin “Etki”li Çağrı

Koton, Suya Saygı anlayışı çerçevesinde yürütülen projelere bir yenisini daha ekledi. Etki Çemberleri Vakfı’nın UNDP’nin GEF Küçük Destek Programı (SGP) tarafından desteklenen ve Koton’un proje ortağı olduğu “Plastiksiz Kaş Projesi”, Koton’un kurumsal katkılarıyla 8 Haziran Dünya Okyanus Günü’nde Kaş’ta düzenlenen özel bir etkinlikle kamuoyuna tanıtıldı. Plastiksiz Kaş Projesi’nin tüm paydaşlarının bir araya geldiği toplantıya, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve akademisyenler katıldı.
Oku

Koton’un “El Emeği Koleksiyonu” Kadın İş Gücünü Destekliyor

Koton, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri kapsamında WEPs’i, Türkiye’de imzalayan ilk şirketler arasında yer alıyor