fbpx

Enerjide Gelecek 10 Yılın Fırsatı: Batarya Depoloma Teknolojileri

Önümüzdeki yıllarda yenilenebilir enerjide büyük fırsat alanlarından birinin batarya depolama teknolojileri olacağı düşünülüyor. Pazarın 10 yıl içinde katlanarak büyümesi ve 2030’da 500 milyar doları geçmesi öngörülüyor.

TÜİK’in 2020 yılı hesaplamalarına göre, enerji sektörünün sera gazı emisyonları, bir önceki yıla oranla yüzde 0,6 artarak 367,6 Mt CO2 eşdeğere ulaştı. Daha da geriye 1990 yılına kadar gidersek farkın çok daha büyük olduğunu görüyoruz. Aradan geçen 33 yılda insan kullanımına bağlı artan enerji sektörü emisyonları, enerji sektöründe yüzde 163,3 arttı.

Selin Sayar Tekkuş

Yazının tamamına Sürdürülebilir Üretim dergisinin 13. sayısından (Kasım-Aralık 2023) ulaşabilirsiniz.

Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler
Oku

Yapay Zekâ: Yerimize mi Geçecek? Yardım mı Edecek?

İnsan beyninin çalıştığı gibi çalışıyor, insan zekâsını taklit ediyor. İnternet ortamındaki içerikleri, yapay sinir ağları yardımıyla analiz ediyor. Metinleri okuyabiliyor, anlamlandırabiliyor ve öğretebiliyor… Yapay zekâ ve ChatGPT varoluşsal bir risk mi? Yoksa bir fırsat mı?
Oku

Yapay Zekâdan Hayati Dokunuş

Yaşanan son depremlerde ileri teknolojiler sayesinde birçok canın kurtarılması yapay zekânın afet durumlarındaki rolünün ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Oku

Yeşil Dönüşümün Büyük Destekçisi: Yapay Zekâ

Her alanda değişim ve dönüşüm başladı. Bu dönüşümün en büyük oyuncularının başında ise teknoloji şirketleri ve yapay zekâ modelleri geliyor. Peki, Yapay Zekâ (AI), sürdürülebilirliğe nasıl bir katkı sunuyor?
Oku

Teknoloji Devlerinin Sürdürülebilirlik Karneleri

Teknoloji şirketleri, küresel karbon salımında büyük bir paya sahip. Google, Microsoft, Apple, Amazon, Samsung ve HP’nin sürdürülebilir bakış açısıyla yürüttüğü çalışmalar, küresel iklim kriziyle mücadelede tek başına yeterli değilse de ümit vadeden gelişmeler olarak incelenebilir.