fbpx

“Hurafelerle Mars’a Gidilmez”

Gündemin nabzını tutan ve psikoloji üzerine birbirinden farklı onlarca çalışmaya imza atan Prof. Dr. Üstün Dökmen ile bir araya geldik. İnsan psikolojisi temelinde gerçekleştirdiğimiz röportajda Prof. Dr. Dökmen, bilimsel bilgileri hayat tarzı hâline getirmenin gerekliliğini açıkladı.

İnsanlığın özüne indiğimizde psikoloji kavramı karşımıza çıkıyor. Dünya genelinde yaşanan olaylar, hastalıklar, mevsim kayması gibi birçok unsur insan psikolojisinin etkilenmesinde önemli bir rol oynuyor. İnsan psikolojisi denilince akla ilk gelen isimlerden olan psikolog, eğitimci ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen ile mevsimler, kış saati uygulaması, ruhsal hastalıklar ve eğitim alanlarında konuştuk.

Yazının tamamına Sürdürülebilir Üretim dergisinin 19. sayısından (Kasım-Aralık 2024) ulaşabilirsiniz.

Total
0
Shares
Related Posts
Oku

“İnsanlığın Geleceği Tohumda Saklı”

Sağlık ve beslenme üzerine yaptığı ezber bozan yorumlarla dikkat çeken Dr. Ümit Aktaş ile bir araya geldik. “Hastalıkların şifası ilaçta değil, doğru beslenmede” diyen Aktaş, laboratuvarda üretilen hibrit tohumların hastalıkları artırdığını söylüyor.
Oku

Prof. Dr. Selçuk Şirin:“Gerçek Müfredat Hayatın Kendisidir!”

“Ne olacak bu memleketin hâli? Türkiye, tam da Ahmet Hamdi Tanpınar’ın dediği gibi, evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkânı vermiyor.” diyor Prof. Dr. Selçuk Şirin, son kitabı “Ya Adalet Ya Sefalet”te. Türkiye’nin önde gelen eğitimcilerinden biri olan Şirin’le bir araya geldik; adaletten eğitime, ekonomiden yeşil dönüşüme birçok konuyu mercek altına aldık.
Oku

“Sürdürülebilirlik Sosyal Bir Mücadeledir”

Türkiye’de ekolojik harekete ömrünü adamış bir isim Lalehan Uysal. Sahip olduğu birçok unvan olsa da “tohum gözlemcisi” kimliğiyle karşımızda. Uysal’la, ekolojik yaşamı savunurken çıktığı topraklı, güneşli, yağmurlu, renkli yolculuğu ve tüm tohum fotoğraflarını sergilediği “Kurda, Kuşa, AşaÉ ve GözeÉ” sergisini konuştuk.