fbpx

İki Kere İkinin Yeniden Dört Etmesi İçin “Eşitlemeye” İhtiyaç Var

Cinsiyet eşitsizliğinin en yakıcı şekilde yaşandığı alanlardan biri; kuşkusuz iş hayatına katılım. OECD ülkelerinde kadın istihdamı ortalaması, yüzde 59 seviyelerinde gerçekleşirken Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 30 seviyelerinde seyrediyor. Türkiye bu oranla, OECD ülkeleri arasındaki en düşük kadın istihdamına sahip ülke.

Dünyada konuşulan hemen her dilde verilerin birbiriyle uyumlu olması gerekirken, bir türlü uyum göstermediği durumları ifade eden sözler vardır. Genel olarak bu söz, anlatılan hikâyede sunulandan daha fazlası olabileceğini ve gerçek durumu anlamak için daha yakından incelemenin gerekli olduğunu ima eder. Türkçede biz bu durumu “iki kere iki artık dört etmiyor” ile ifade ediyoruz.

Yazının tamamına Sürdürülebilir Üretim dergisinin 12. sayısından (Eylül-Ekim 2023) ulaşabilirsiniz.


Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler
Oku

Geçiş Riskleri mi? Fiziksel Riskler Mi?

Ülkemizde iklim krizinden doğacak riskleri belirlemek oldukça zor bir konu. Fiziksel riskleri belirlemek istesek; bilimsel altyapımızda önemli eksiklikler var. Geçiş risklerini belirlemek istesek; devlet politikamız orta ve uzun vadede herhangi bir tahmin yapmaya imkân tanımıyor.
Oku

İklim Değişikliğine Karşı İnsanlığın En Önemli Mücadele Aracı Ormanlar

Ormanlar, iklim değişikliğinin yol açtığı aşırı hava olaylarının önlenmesinde insanların elindeki en önemli mücadele aracı. Ormanlarımızı kaybedersek yerleşim alanlarımızı sel ve heyelanlardan koruyamayız, gelecekte daha da şiddetlenen kuraklıklarla mücadele edemeyiz, tarım alanlarımızda verimli toprakların erozyonla taşınmasını önleyemeyiz.
Oku

Yolun Sonuna Gelmek Üzereyiz

”Üretirken, kullanırken ve tüketirken değişmemiz gerekiyor. Yoksa gelecekte yaşam bugünden daha güzel olmayacak. ”