fbpx

İklim Krizinin Maliyeti Yıllık 38 Trilyon Doları Bulabilir

AB’nin 1980-2020 yılları arasında iklim kaynaklı ekonomik kaybı toplam 487 milyar euro’ya ulaştı! Küresel sıcaklık artışının dünya ekonomisi üzerindeki zararının ise 2050’ye kadar yıllık 38 trilyon doları bulabileceği tahmin ediliyor.

İnsanlık tarihi hep aynı işleyişe sahip oldu: yap-boz, kirlet-temizle, sonra yeniden boz, yeniden toparla ve tekrar kirlet… Sistem, bu zamana kadar böyle ilerliyordu ancak dünya, insanlara çok net bir mesaj vermeye başladı: “Yavaşlayın!”

Yazının tamamına Sürdürülebilir Üretim dergisinin 16. sayısından (Mayıs-Haziran 2024) ulaşabilirsiniz.

Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler
Oku

Yeşil Dönüşümde Bankaların Rolü

Türkiye’de iş dünyasının Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamındaki 17 hedefe ulaşabilmek için sıkı çalıştığı yadsınamaz bir gerçek. Hâliyle bankalar da karbon sıfır hedeflerini açıklayarak sürdürülebilirlik alanındaki stratejilerini uygulamaya koyuyor.
Oku

Sanayinin Kalbi Durma Noktasında

Türkiye sanayisinin yüzde 60’ını omuzlayan Marmara Bölgesi, 24 milyonu aşan nüfusuyla alarm veriyor. Tek bir bölgeye sıkışmış sanayi faaliyetleri, Cumhuriyet’in ilk yıllarında olduğu gibi yeniden Anadolu’ya kaydırılabilir mi?
Oku

Yeşil Dönüşümün Anahtarı Sürdürülebilir Üretim

İşletmelerin yalnızca hizmetleri veya satışlarıyla başarıyı yakaladığı günler geride kalmış durumda. Üretim endüstrisinin yeni rekabet alanı; yenilenebilir kaynaklarla üretilen çevreci ürünler oldu. Yıllık 2 trilyon doların üstünde ithalat hacmi olan AB, fitili ateşledi ve Türkiye, fitile en yakın ülke…