fbpx

İklim Krizinin Maliyeti Yıllık 38 Trilyon Doları Bulabilir

AB’nin 1980-2020 yılları arasında iklim kaynaklı ekonomik kaybı toplam 487 milyar euro’ya ulaştı! Küresel sıcaklık artışının dünya ekonomisi üzerindeki zararının ise 2050’ye kadar yıllık 38 trilyon doları bulabileceği tahmin ediliyor.

İnsanlık tarihi hep aynı işleyişe sahip oldu: yap-boz, kirlet-temizle, sonra yeniden boz, yeniden toparla ve tekrar kirlet… Sistem, bu zamana kadar böyle ilerliyordu ancak dünya, insanlara çok net bir mesaj vermeye başladı: “Yavaşlayın!”

Yazının tamamına Sürdürülebilir Üretim dergisinin 16. sayısından (Mayıs-Haziran 2024) ulaşabilirsiniz.

Total
0
Shares
Related Posts
Oku

Yeşil Dönüşümün Anahtarı Sürdürülebilir Üretim

İşletmelerin yalnızca hizmetleri veya satışlarıyla başarıyı yakaladığı günler geride kalmış durumda. Üretim endüstrisinin yeni rekabet alanı; yenilenebilir kaynaklarla üretilen çevreci ürünler oldu. Yıllık 2 trilyon doların üstünde ithalat hacmi olan AB, fitili ateşledi ve Türkiye, fitile en yakın ülke…
Oku

Dünya 2030 Hedeflerinden Şaştı

Türkiye koordinasyonu Boğaziçi Üniversitesi tarafından 2014 yılından beri yürütülen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN), sekizinci Sürdürülebilir Kalkınma Raporu’nu yayımladı. Rapora göre; dünya, 10 yıllık ilerlemeyi kaybetme riskiyle karşı karşıya!
Oku

Bereketli Topraklar Üzerindeydik…

Yenilenebilir kaynaklarını çoktan tüketen insanlık, gelecek yıllardan borç almaya başladı bile. Özellikle gıdada ihtiyaçların karşılanmakta zorlanıldığı günümüz dünyasında, verimli bir tarımsal üretim yapmak neredeyse imkânsız hâle gelmiş durumda. Gıda krizi ise kapıda.