fbpx

imza.io ile Kâğıtsız Bir Dünya

imza.io, KOBİ ve büyük ölçekli şirketler için kâğıt kullanımını sıfıra indirerek hem ekonomiyi hem de doğayı koruyor.

Cloudpeer’in elektronik imza teknolojileri üzerine bir platform geliştirme fikri üzerine doğan imza.io, “kâğıtsız ofis, kâğıtsız tedarik zinciri, kâğıtsız ekosistem ve kâğıtsız müşteri” dönüşümünü vadediyor. Cloudpeer CEO’su Gürkan Öztürk, KOBİ ve büyük ölçekli şirketler için geliştirdikleri platform ile şu anda hızlı tüketim malları sektöründeki dünya devi bir marka ile çalıştıklarını söylüyor. Söz konusu şirketin tedarik zinciri, zincir mağazalar gibi ulusal müşterileri ve 150 bine yakın perakende noktasıyla olan sözleşme ve talimat süreçlerini dijitalleştireceklerini anlatan Öztürk, imza.io’nun çok yakında globalleşeceğine işaret ediyor.

imza.io ile kâğıtsız bir dünya

imza.io, “kâğıtsız ofis, kâğıtsız tedarik zinciri, kâğıtsız ekosistem ve kâğıtsız müşteri” dönüşümünü vadediyor.

FİNANS SEKTÖRÜNÜN GÜNDEMİNDE

2022 itibarıyla imza.io platformu, finans ve bankacılık dünyasının önemli oyuncularına da hizmet verecek. Hâlihazırda imza.io’nun kurumsal altyapı çözümleri, şu anda birkaç bankada canlı sistem olarak çalışıyor. Firmaların herhangi bir altyapı yatırımı yapmadan, değer zincirlerindeki kâğıt ve ıslak imza bazlı süreçlerinin dijital dönüşümünü çok kısa sürede gerçekleştirebildiği platform, sisteme kolaylıkla entegre edebiliyor.

TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ BLOK ZİNCİRİ TEKNOLOJİSİ: ALP

Gürkan Öztürk

Gürkan Öztürk: Türkiye finans ve reel sektörlerinin bu alandaki dijitalleşmesi, toplam potansiyelin yüzde 5’ine bile ulaşamadı.

Cloudpeer olarak kendilerini AR-GE ve strateji şirketi olarak tanımladıklarını ifade eden Gürkan Öztürk, çalışmaları hakkında şu bilgileri paylaştı: “Cloudpeer hayatına 2018 yılında Teknopark İstanbul Cube bünyesinde bir girişim projesi olarak başladı ve aynı yıl içinde şirketleşti. 2019’da Türkiye’nin ilk yerli blok zinciri teknolojisi ALP’i geliştirdik. Çalıştırdığımız açık bankacılık uygulamaları ile Citibank’ın MENA Fintech Challenge yarışmasında, 2 bin 500 başvuru arasında finale kalarak 2. olduk. İlk müşterimizi aldığımız 2020 yılından bugüne dek de elektronik imza ve dijital sözleşme altyapıları, açık bankacılık, büyük veri ve yapay zekâ tabanlı karar destek altyapıları gibi fintech ve regtech çözümleri kapasitesi geliştirdik. Hedefimiz, patentlenebilir teknoloji üreten ve kendi teknolojisi ile ölçeklenebilir platform girişimleri yaratan global bir teknoloji ve servis şirketi olmak.”

KÂĞIT İŞLEMLERİ DİJİTALLEŞİYOR

  • Kuruluma ihtiyaç duyulmuyor
  • Teknik uzman gereksinimi sıfırlıyor
  • Oldukça basit bir alt yapı ve yazılımla kullanım kolaylığı sağlıyor
  • Geçiş sürecinde maliyet avantajına sahip
  • Matbu evraklarında yüzde 90’lara varan tasarruf
  • Firmalarda yüzde 85 oranında üretkenlik.
Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler
Oku

Sürdürülebilirliğe Girişim Desteği

Hızla tükenen doğal kaynaklarımız sebebiyle gezegenimiz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Tehlikenin farkına varan toplumlarda, dünyayı gelecek nesiller için de yaşanabilir kılmak için var olan kaynakları bir yandan kullanırken bir yandan da bu kaynakların kontrol altında tutulmasına yönelik pek çok girişim ortaya çıktı. Günümüzde sürdürülebilir girişimcilik, önemi sebebiyle devletler tarafından destekleniyor.
Oku

Ürettikleri Maddeler Mikroplastiğe Değil, Gübreye Dönüşüyor

Ürettikleri ham maddenin petrol bazlı plastikleri taklit edebildiğini söyleyen Back to Nature firmasının kurucu ortağı Hakan Sevgili, “Bizim üretimimiz sonucu oluşan madde parçalandığında, mikroplastik gibi hayatımızı tehdit eden partiküllere ayrışmayarak toprağa gübre oluyor.” diyor.