fbpx

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat: “İnsanla Buluşturmadığınız Alanlar Sürdürülebilir Olamaz”

“Binaları korumak öncelikli meselemiz ama asıl önceliğimiz, bu binalarda yaşayan insanların güvenliğini sağlamak.” diyen Mahir Polat ile İBB Miras’ın şehre geri kazandırdığı Casa Botter’da bir araya geldik.

Yerebatan Sarnıcı, Müze Gazhane, Casa Botter, ArtİStanbul Feshane, Metrohan ve Taş Mektep gibi nice yapıyı onararak şehre kazandıran İBB Miras, zarif dokunuşlarıyla şehrin kültür envanterini yeni bir vizyonla geleceğe taşımaya devam ediyor. Ancak tüm çalışmalara rağmen İstanbul’da hâlâ yoğun sayıda metruk ve risk altında yapı bulunduğuna dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahir Polat, metruklaşmanın önüne geçmek yerine sürekli olarak yeni yapıların inşa edilmesinin, olası riskleri artırdığı gibi şehrin dokusunu da bozduğunu ifade ediyor. Ve şöyle bir soru soruyor: “İstanbul’da şu an atalet ile bekleyen nice yapı varken, yeni yapıların inşa edilmesi kamusal açıdan ne kadar doğru?”

Gizem İris

Yazının tamamına Sürdürülebilir Üretim dergisinin 11. sayısından (Temmuz-Ağustos 2023) ulaşabilirsiniz.

Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler
Oku

Prof. Dr. Selçuk Şirin:“Gerçek Müfredat Hayatın Kendisidir!”

“Ne olacak bu memleketin hâli? Türkiye, tam da Ahmet Hamdi Tanpınar’ın dediği gibi, evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkânı vermiyor.” diyor Prof. Dr. Selçuk Şirin, son kitabı “Ya Adalet Ya Sefalet”te. Türkiye’nin önde gelen eğitimcilerinden biri olan Şirin’le bir araya geldik; adaletten eğitime, ekonomiden yeşil dönüşüme birçok konuyu mercek altına aldık.
Oku

“Bize İyi Gelmeyen Gezegene de İyi Gelmiyor”

Yıllardır tüm bilgi ve tecrübesini iklim krizi, açlık ve atık konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kitlelerle paylaşan Dilara Koçak, gıda israfını önlemek için öncelikli olarak toplumun farkındalığının artırılması gerektiğini söylüyor.
Oku

Bir Resim, Bin Umut

Seyyah Art projesiyle tek kullanımlık karton bardakları, üzerlerine yaptığı çizimlerle sanat eserine dönüştüren Berk Armağan, deprem bölgesinde çocuklara resim atölyeleri düzenliyor. Armağan, “Yardımlar fiziksel ihtiyaçları karşılıyor. Ben olayın iyi hissettirme noktasındaydım.” diyor.
Oku

“Sürdürülebilirlik Sosyal Bir Mücadeledir”

Türkiye’de ekolojik harekete ömrünü adamış bir isim Lalehan Uysal. Sahip olduğu birçok unvan olsa da “tohum gözlemcisi” kimliğiyle karşımızda. Uysal’la, ekolojik yaşamı savunurken çıktığı topraklı, güneşli, yağmurlu, renkli yolculuğu ve tüm tohum fotoğraflarını sergilediği “Kurda, Kuşa, AşaÉ ve GözeÉ” sergisini konuştuk.