fbpx

Kadınların “Yeşil İşlere” Katılım Potansiyeli, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Engellerini Kaldırabilir

Kadın girişimcilik, yeşil işler için önemli bir ekonomik güç potansiyeli taşıyor. Dünyadaki yaklaşık 582 milyon girişimciden 252 milyonunun kadın olduğu çağımız, kadınların iş dünyasını ve yaşamı şekillendireceği bir geleceğe işaret ediyor.

Cumhuriyetimizin yeni yüzyıllık sayfasını henüz açmış ve yazmaya başlamışken bizler oldukça karmaşık sorunlar ve güçlüklerle karşı karşıyayız. Bugün dünyamız olağanüstü dönemeçlerden geçiyor. İnsanlar geleceklerinden endişeli; gelir dağılımdaki eşitsizlik, eğitim eksikliği, işsizlik, savaşlar, su ve kıtlık, açlık ve bütün bunları da kapsayacak iklim değişikliği insanların “ortak” endişelerinin en büyük kaynağı. Dünyamız, hiç olmadığı kadar yüksek bir hızda ısınmaya devam ediyor.

Yazının tamamına Sürdürülebilir Üretim dergisinin 14. sayısından (Ocak-Şubat 2024) ulaşabilirsiniz.


Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler
Oku

Bakın, Burası Çok Önemli

Geleceği tasarlayan teknoloji şirketlerinin, veri merkezlerinin artan enerji ihtiyacını karşılamak için seçtikleri enerji modeli, nükleer oldu. Teknoloji devlerinin nükleer yatırımlarını nasıl okumamız gerekiyor?
Oku

Ama Sistem Böyle Ne Yapalım?

Bizim 1990’da karbon salımlarımızı yüzde 50 azaltmış, 2000’de azaltımı yüzde 80’e çıkartmış, 2010’da ise net sıfır bile değil atmosferden karbondioksit yutan sistemler kurmuş olmamız gerekiyordu. O nedenle lütfen kendi aranızda ne yaparsanız yapın ama bu yaptıklarınızı çok büyük şeylermiş gibi kutlamayın.
Oku

Tam Bağımsız Türkiye İdeali Enerjiden Geçiyor

Türkiye’nin 1978 yılında bor, toryum ve uranyum madenlerinin işletilmesinin Eti Maden tekeline alması ve yabancı ruhsatları iptal etmesinde vatansever gazeteci Raif Karadağ’ın öngörüsü etkili olmuş olabilir mi?
Oku

E-Mobilite’nin Baş Döndürücü Yükselişi

Tahmin edilenin de ötesinde büyüyen elektrikli araç pazarı, elektriğin depolandığı Li-ion batarya üretiminin de aynı hızda büyümesine neden oluyor. Buradaki önemli soru ise şu: Li-ion batarya üretiminde kullanılan ham madde rezervleri, 2030 yılına geldiğimizde talebi karşılayabilecek mi?