fbpx

Marmara’da Deprem Olursa Türkiye Ekonomisi Çöker mi?

Marmara’nın ve İstanbul’un seyrekleştirilmesi mümkün mü? Evet. 1980’den sonra Türkiye’de sanayi, büyük metropollerin dışına taştı ve Anadolu’da bir dizi ikinci kent ortaya çıktı. Orta Anadolu Bölgesi artık ikinci Marmara Bölgesi olma potansiyeline sahip görünüyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri karşısındaki hazırlıksızlığımız yalnızca “Allah kimseyi devlete muhtaç etmesin” dedirtmedi, olası Marmara depremi konusundaki korkuları da artırdı. Depremin üzerinden neredeyse iki ay geçti. Ortadaki keşmekeş, Ankara’nın ihtiyaçları hâlâ idrak edemediğini gösteriyor. Her yerin ihtiyacının farklı olduğu, daha tam olarak anlaşılamadı doğrusu. Görünen o ki, seçime kadar temel atma törenleri ile vaziyeti idare ediyormuş gibi yapacağız.

Yazının tamamına Sürdürülebilir Üretim dergisinin 10. sayısından (Mayıs-Haziran 2023) ulaşabilirsiniz.


TEPAV Kurucu Direktörü, Ekonomist
Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler
Oku

İki Kere İkinin Yeniden Dört Etmesi İçin “Eşitlemeye” İhtiyaç Var

Cinsiyet eşitsizliğinin en yakıcı şekilde yaşandığı alanlardan biri; kuşkusuz iş hayatına katılım. OECD ülkelerinde kadın istihdamı ortalaması, yüzde 59 seviyelerinde gerçekleşirken Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 30 seviyelerinde seyrediyor. Türkiye bu oranla, OECD ülkeleri arasındaki en düşük kadın istihdamına sahip ülke.
Oku

“Finansal Koruyucu Hekimliğin” Kime Ne Faydası Var ki?

Önce merkez bankalarının takip edilebilir, blockchain ile çalışan dijital paraları hayatımıza hızla girecek. Bu oldukça basit. Zira banka hesaplarımızdaki paralar zaten dijital, kredi kartlarımızdaki limitler ve banka kartlarımızdakiler de öyle, geriye bir tek nakit kalıyor. Onun da ömrü hayli kısaldı!