fbpx

Uzaktan Çalışma Bizi Nelere Yaklaştırıyor?

Pandemi dönemiyle birlikte geleneksel çalışma modelleri yerini uzaktan çalışmaya bırakmaya başladı. Salgın sürecinin geçmesinden sonra da hem dünyada hem de Türkiye’de hibrit ve uzaktan çalışma modeli varlığını devam ettirdi.

Uzaktan çalışma modeli, özellikle işverene birtakım faydalar sağladığı için günümüzün trend çalışma modeli hâlini almış durumda. Öte yandan uzaktan çalışma modelinden tamamıyla vazgeçerek yeniden ofise dönmeyi düşünen büyük şirketler de var. Bu tartışmalı konuyu doğrudan çalışanların bakış açısıyla ele almayı deneyeceğiz. Bu modeller çalışan verimliliğinin sürdürülebilirliğine katkı mı sağlıyor yoksa kimi dezavantajlarıyla çalışanları daha çok yoran (psikolojik olarak) bir hâl mi yaratıyor?

Yazının tamamına Sürdürülebilir Üretim dergisinin 18. sayısından (Eylül-Ekim 2024) ulaşabilirsiniz.

Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler
Oku

İklim Değişikliğinde Kabahati Kendimizde Buluyoruz

İklim Haber ve KONDA Araştırma ve Danışmanlık’ın gelenekselleşen İklim Algısı anketinin bu yıl beşincisi açıklandı. Anket, şiddeti giderek artan iklim kriziyle ilgili toplumun güncel düşüncelerine ayna tutuyor.
Oku

Şirketlerin Yeni Anayasası: ESG Kriterleri

İşletmelerde eskiden olduğu gibi ne pahasına olursa olsun kâr elde etme anlayışı sona erdi. Şirketlerin kaderini artık yüksek kâr oranları değil, ESG kriterleri belirliyor.
Oku

Mesleklerin Teknoloji İmtihanı

Dijital devrimin dönüştürdüğü iş dünyası, bugün bazı mesleklerin tamamen yok olması riskiyle karşı karşıya. Bir diğer deyişle, mesleklerin sürdürülebilirliği artık teknolojinin ellerinde. El becerisi ve hareket gerektiren işlere ise yapay zekânın henüz gücü yetmiyor.
Oku

Tek Çözüm “Geri Dönüşüm” mü?

Geri dönüşüm, sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarının ilk hamlesi olarak görülse de aslında son adım olarak düşünülmesi gereken bir faaliyet. Önce, ürünlerin yeniden işlevlendirilmesi anlamına gelen “ileri dönüşüm”e şans vermek gerekiyor.