fbpx

Aydem Yenilenebilir Enerji, Karbon Nötr Olma Yolunda Adımlarını Hızlandırıyor

“Hayat için enerji” yaklaşımıyla sürdürülebilir ve sorumlu enerji üretimini odağına alan Aydem Yenilenebilir Enerji, yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üretiyor.

Bu yaklaşımı ile şirket, iklim krizi ile mücadele eden ve Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi (UNGC)’nin katılımcısı olan öncü şirketler arasında yer alıyor. Bağımsız derecelendirme kuruluşu Moody’s/ Vigeo Eiris tarafından yapılan Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performans sıralamasında, elektrik sektöründe Türkiye lideri olan ve “Gelişmekte Olan Pazarlar” dünya sıralamasında birinciliği elde eden Aydem Yenilenebilir Enerji; Karbon Saydamlık Projesi (CDP) 2021 İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Programı’nda aldığı ‘B Yönetim Seviyesi’ dereceleri ile elde ettiği küresel başarısının ardından Tedarikçi Katılım Derecelendirmesi (SER) sonucunda puanını A- Liderlik Seviyesi’ne yükselterek Türkiye’de sektöründeki en yüksek SER puanına sahip şirket oldu. Sürdürülebilir Kalkınma için belirlenen küresel hedeflerin çoğunu birebir yerine getiren ve diğer maddelere de ortaklık etmeye özen gösteren şirket, güçlü sürdürülebilirlik ve ESG politikasının etkisi ile Türkiye’de ilk seferde ve tek kalemde yapılmış en yüksek tutarlı yeşil tahvil ihracını gerçekleştirdi. Yenilenebilir enerji yatırımlarını ve enerji verimliliği uygulamalarıyla döngüsel ekonomide yer almaya devam edeceğini belirten şirket, aynı zamanda elektrik tüketicilerini yenilenebilir enerjiye yönlendirmek için yeşil enerji (I-REC) ve karbon emisyon (VCS, GS) olmak üzere 3 sertifikasyon satışı gerçekleştiriyor. Aydem Yenilenebilir Enerji, I-REC, VCS ve GS satışlarından elde ettiği 2.3 milyon dolar ile yenilenebilir enerjide inovatif yatırımlar yapmayı planlıyor. Tüm bu gelişmeler ışığında Aydem Yenilenebilir Enerji, 2050’de karbon nötr olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler
Oku

Sıfır Emisyon için Altı Kat Kaynak İhtiyacı

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) Dünya Enerji Görünümü 2021 Raporu’na göre, temiz enerjiye geçişte düşük karbonlu teknolojilerin hızla yaygınlaşmasının, kritik minerallere olan talebi artıracağı öngörülüyor.